borelioza a finasteryd

Leki, lekarze oraz metody leczenia

borelioza a finasteryd

Postautor: Mieto65 » ndz lip 17, 2011 2:38 pm

Witam! Jestem nowy na tym forumi pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc.
Mam 65 lat.Od 3 tygodni (od wystąpienia rumienia) leczę się na boreliozę Unidoxem 2 x 200mg /dobę. Od 2 miesięcy leczę się również na łagodny przerost prostaty birąc finasteryd Ulgafen. Czy ten finasteryd nie utrudnia leczenia boreliozy.
Czy lepiej z niego zrezygnować. Będę wdzięczny za pomoc w wyjaśnieniu tego problemu.
Mieto65

Re: borelioza a finasteryd

Postautor: kier » pn lip 18, 2011 11:16 am

Witam.
Najlepiej będzie jak porozmawiasz o tym z lekarzami.
Jeżeli ukąszenie było w miarę świeże, powinieneś pod okiem dobrego lekarza szybko porządnie zaleczyć boreliozę, wszystko zależy od tego jakie masz objawy boreliozy. Jeżeli musisz brać steroidy, spróbuj boreliozę leczyć ziołami. Jest dużo osób które zaleczyły sie ziołami i wtedy możesz spokojnie wraz z ziołami leczyć przerost. Najważniejsze to uzgodnić leczenie z lekarzami.
Pozdr.
kier

Postautor: Mieto65 » wt lip 19, 2011 9:35 am

Witam. Dziś byłem u urologa zalecił odstawienie finasterydu. Aktualnie czuję się dobrze.Zaraz po ukąszeniu były dreszcze i ból głowy. Kilka dni po rozpoczęciu brania antybiotyków był pewne objawy urologiczne ustępujące po kilku dniach.
Może powodowały to usuwane z organizmu krętki. Zostaję przy leczeniu antybiotykiem.
Mieto65

Postautor: kier » czw lip 21, 2011 6:56 am

Witam.
Bardzo trafna decyzja. Lecz boreliozę do ustąpienia objawów i potem jeszcze ok. 2 m-ce bierz abx. Borelioza jest podstępna.
Pozdr.
kier

Wróć do Leczenie Boreliozy