Grzybica

Co jemy a czego unikamy w trakcie leczenia Boreliozy

Grzybica

Postprzez Mars7 » Śro Gru 09, 2009 11:34 pm

Witam,
Nie wiem czy to odpowiedni dział na moje pytanie jednak zadam je tutaj bo w końcu bardzo dotyczy diety;)
Jakie są objawy grzybicy? Ostatnio mam białawy język i czasem boli mnie brzuch... Czy to może być właśnie od grzybicy? Jeśli tak to niech mi jakaś dobra duszyczka powie w jaki sposób mam walczyć z tym ustrojstwem.
Ta borelioza i inne dziwactwa kiedyś mnie chyba wykończą :twisted:
Mars7

Dołączenie: Śro Paź 21, 2009 12:35 pm

Re: Grzybica

Postprzez admin » Pią Gru 11, 2009 7:42 pm

Niestety grzybica daje bardzo podobne objawy do boreliozy, często może być z nią mylona a nasilenie objawów grzybiczych może powodować rozmazanie objawów i nie wiadomo tak naprawdę, które pochodzą od czego. Jest to niewątpliwy problem dlatego tak ważną rzeczą w leczeniu boreliozy jest ścisła dieta przeciwgrzybicza. Nie można pozwalać sobie na grzeszki bo te się później bardzo mocno mszczą...
admin
Administrator

Dołączenie: Śro Paź 21, 2009 8:37 am

Postprzez Mars7 » Nie Gru 13, 2009 1:43 pm

ale chodzi mi o konkretne objawy...
Mars7

Dołączenie: Śro Paź 21, 2009 12:35 pm

Postprzez admin » Nie Gru 20, 2009 10:58 pm

grzybica moze dawac identyczne objawy jak borelioza np bole miesni, stawow, glowy itp itd
jednak w grzybicy pokarmowej moga wystapic rowniez takie objawy jak bialy nalot i bruzdy na jezyku, biegunki, bóle brzucha... bezwzglednie w takich przypadkach nalezy przestrzegac diety i wprowadzac leki przeciwgrzybicze takie jak nystatyna czy fluconazol jednak to juz zalezy od lekarza prowadzacego
admin
Administrator

Dołączenie: Śro Paź 21, 2009 8:37 am

Powróć do Dieta

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości