igg i igm spadlo do normy,potem znowy podwyzszone help

Leki, lekarze oraz metody leczenia

igg i igm spadlo do normy,potem znowy podwyzszone help

Postprzez tchorzyk » Nie Mar 28, 2010 1:11 pm

Czy to mozliwe ze po leczeniu antybiotykami IGG spadlo do normy, IGM spadlo z 250 na 39 a po roku znowu pojawilo sie IGG podwyzszone na 29 a IGM wzroslo do 99?Co to oznacza?Myslalam ze jestem juz wyleczona a tu taki incydent,pani lekarz powiedziala ze musze polozyc sie do szpitala..
tchorzyk

Dołączenie: Nie Mar 28, 2010 1:06 pm

Re: igg i igm spadlo do normy,potem znowy podwyzszone help

Postprzez wojtekkk » Nie Mar 28, 2010 5:39 pm

Gdzie sie leczysz?
Czy masz jakieś objawy?
To elisa czy western blot?
wojtekkk

Dołączenie: Sob Mar 06, 2010 1:47 pm

Postprzez tchorzyk » Śro Kwi 07, 2010 10:31 am

Był to test Elisa.Lecze się w W przychochodni zakaźnej na ul. Staszica w Lublinie.Lekarz proponowal mi zostac w szpitalu na kroplówki ale teraz mi nie pasuje.Objawy to:mdlenie rąk i nóg,szarpiące bóle w stawach przemieszczające sie ale krótkotrwałe i caly czas drga mi nerw w prawym oku.Ciekawa jestem czy moge z tym pochodzic czy z odwlekaniem szpitala moge jeszcze poczekac.Wczesniej bylam leczona antybiotykami w domu bo mialam jeszcze wyzsze przeciwciala.
tchorzyk

Dołączenie: Nie Mar 28, 2010 1:06 pm

Postprzez wojtekkk » Czw Kwi 08, 2010 7:03 am

Po pierwsze elisa nie jest badaniem wiarygodnym ale to nieważne bo masz typowe dla boreliozy objawy.
Leczenie standardowe skoro raz nie pomogło to raczej Ci nie pomorze... Proponuje wizytę u lekarza leczącego zgodnie z ILADS(jest ich w kraju kilku) oraz rozpoczęcie skutecznego leczenia, im wcześniej to zrobisz tym lepiej dla Ciebie.
wojtekkk

Dołączenie: Sob Mar 06, 2010 1:47 pm

Powróć do Leczenie Boreliozy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości