moja historia

moja historia

Postautor: zagubiona » pt paź 14, 2011 10:18 am

Witam!
Był rok 2009(wrzesień) byłam wtedy po pracy ,idąc pod prysznic zauważyłam coś przypominającego "kaszaka" na biodrze, wycisnęłam nie wiedząc,że robiąc to zabiłam larwę kleszcza zarażonego Boreliozą. 2 mieś później wracam do Polski .. rumień wielkości i 10cm widnieje na moim biodrze.Wizyta u lekarza.Diagnoza: Rumień grzybiczy.Antybiotyk nie przynosi rezultatu .Przez rok rumień się powiększa..W momencie kiedy w lipcu 2010 trafiam do szpitala (pokrzywka z ucisku) rumień sięga od biodra do kolana, ledwo widoczny..Postanowiłam powiedzieć lekarzowi.,Zlecono badania.
Borelioza
Wynik w klasie IgG-149 -Próba b. wysoko dodatnia.
Do tego czasu wiele objawów m.in piszczenie w uszach ,wiecznie byłam "pijana" ,nieobecna, jak za szybą..doleglowości ze strony układu kostnego niewielkie, tzn sporadyczne.Czasem ból stawów połączony z pieczeniem i unieruchomieniem.
Październik 2010- Miesięczne leczenie dożylne Biotraksonem.Stan się polepsza.
Lipiec 2011-Kolejne badania.IgG 121
Lekarz mówi,że jestem zdrowa.
Dziś mamy Październik.Obecnie przebywam za granicą.
Moje objawy które pojawiły się ok miesiąc po ostatniej wizycie,czyli sierpień/wrzesień nie dają mi normalnie żyć.
Mam depresję, stany lękowe, nerwicę, biorę magnez, wit b6, tabletki na depresję.
Ciągle jest mi źle.Zaczęłam bardzo dużo pić.Piję kilka razy w tygodniu, do tego stopnia,że miewam poranne drżenie mięśni.Od niedawna ból stawów, Praktycznie codziennie coś innego, jak nie kolano,to biodro a to znów łokieć.Ból najczęściej w godz wieczornych, utrzymujący się do rana,połączony ze sztywnością poranną.
Ostre pieczenie skóry, robię się buraczkowa czuję,że aż kipię, ściągam ciuchy, to robi mi się zimno, a ciuchy to aż parzą...;/Najczęściej po posiłku...Objawy te występują codziennie..
Ostatni najbardziej niepokojący objaw:
Niskie ciśnienie a wysoki puls, kołatanie serca..
Niedawno wyjechałam z domu rowerem szukać ogłoszeń ,bo chciałam wynająć lokum,niestety się zgubiłam.Najgorsze było to,że nie potrafiłam sobie przypomnieć gdzie ja właściwie mieszkam, jaka ulica,jak wygląda mój dom...Po dłuższej chwili dopiero przypomniało mi się..
to samo było po weekendzie.. 2 dni nie byłam w pracy i nie mogłam sobie przypomnieć o której wychodzę z domu..A robię to od 2 mięsięcy... po prostu nagły zanik pamięci..;/;/
Stan mój pogłębia się z dnia na dzień. Ukojenia szukam w alkoholu.Myślę o nim bez przerwy..Nie daję już rady..
Nie wiem czy wierzyć w zapewnienia lekarza,że jestem zdrowa, Może mam zwykłą depresję..Nie wiem gdzie się udać po pomoc..Dłużej wiem,że tego nie wytrzymam, nawet nie mam z kim porozmawiać.Osoby które nie wiedzą co to jest borelioza,nie rozumieją moich "mnogich" dolegliwości.Ostatnio koleżanka skwitowała,że mam wszystkie choroby świata..
czasem myślę,że to tylko moja wyobraźnia.. Może dlatego,że jestem sama.Nie mam w nikim wsparcia i wymyślam to sobie.
Wiem tylko,że póki co pomaga alkohol...
Boję się powrotu do Polski , rzucę tu pracę,żeby usłyszeć kolejny raz,że nic mi nie jest...??:(
Nawet nie potrafię normalnie wykonać prostych czynności, zdarza się,że przez cały tydzień nic nie ugotuję,poza ubraniem się i wyjściem do pracy nie jestem w stanie nic już zrobić.Ciągły stres mnie zabija;/ Nie wiem ile pociągnę..
Jestem w kropce.
zagubiona

Re: moja historia

Postautor: kier » pt paź 14, 2011 5:13 pm

DLACZEGO się nie leczysz !
kier

Postautor: zagubiona » pt paź 14, 2011 8:45 pm

poniekąd zawarłam odpowiedź w mojej historii..
zagubiona

Postautor: michal.pirat » pt paź 14, 2011 10:06 pm

Odstaw alkochol... to popierwsze, smutne ale musisz dać rade :( ! Po drugie znajdź lekarza leczącego metodą ILADS, jeśli nie uda Ci sie za granicą, wracaj do Polski, i lecz się tutaj. Jesteśmy z Tobą
michal.pirat

Postautor: kier » sob paź 15, 2011 12:45 pm

Spróbuj umówić się na wizytę mailem z którymś lekarzem w Polsce, w trakcie leczenia możesz łykać antybiotyki i kontaktować z lekarzem, zawsze można znaleźć jakieś wyjście.
kier

Postautor: zagubiona » sob paź 15, 2011 5:55 pm

Dzięki michal.pirat za słowa wsparcia..Kier Tobie również za podpowiedź..

Generalnie to od 2 miesięcy dopiero jestem za granicą, na pewno urlopu teraz nie dostanę, jest mi coraz ciężej z dnia na dzień.Plan mam taki ,że wezmę urlop w lutym i przyjadę do Polski na 2 tygodnie, myślę,że skonsultuję się z neurologiem i reumatologiem ,może też dermatologiem.
Jeśli wszyscy lekarze stwierdzą ,że jest ok-poddaję się.. czas pokaże.
zagubiona

Postautor: markus gażnikus » śr paź 19, 2011 9:35 am

Już opisałem wcześniej moją historię. Dziewczyno ratuj się!! Przestań pić na co najmniej 3-4 dni, wyżebraj od jakiegoś lekarza receptę na doxycyklinę np."Dotur" 100mg. bierz na swoją odpowiedzialność (ja tak zrobiłem, bo nikt nie chciał wierzyć w me opowieści i podejrzeniu Borelki) bierz co 12 godz. jeden proszek przez co najmniej 35 dni (jednocześnie osłonę bakteryjną raz dziennie po 3 godz od wzięcia antybiotyku)po tym 7 mio dniowa kuracja Metronizadolum w celu zniszczenia przetrwalników, potem znów 15-25 dni doxycyklina. OSTRZEŻENIE!!!!! Metronizadol działa jak Antabus czy inny środek
antyalkoholowy nie wolno nawet zjeść cukierka czy ciasta z alkoholem nic!! Absolutnie żadnego alkoholu!!Niczym nie ryzykujesz od tych środków się nie umiera spróbuj!!!!!!!!!!!!!!!!!
markus gażnikus

Wróć do Moja historia