neuroborelioza ?

Jesteś nowy? Tu możesz się przywitać

neuroborelioza ?

Postprzez celina10_2005 » Czw Mar 18, 2010 4:43 pm

Witam ponownie w nowym temacie.Czy ktoś miał może podobny przypadek.
Jak już opisywałam wcześniej " czy to koniec boreliozy " na podstawie wyników zostałam przeloczona doxycykliną i wlewami z bitraxenu.Nowe wyniki robione po 6 m-cą Weestern blot w klasie IgG i IgM wyszły ujemne.Czy to możliwe. W pobranym w szpitalu płynie mózgowo rdzeniowym stwierdzo podwyższoną cytozę / 14 / i boreliozę IgG - 0,367 BBU/ml oraz boreliozę IgM - 0,241 BBI/ml.Lekarz prowadzący uważa ,że to naprawdę koniec boreliozy, ale wszystkie koszmarne objawy pozostały.Czy to możliwe ,że jednak mam neuroboreliozę.Sam Neurolog był trochę zdziwiony i mówi że z badań wynika iż jedno wyklucza drugie. Pozdrawiam,
celina10_2005

Dołączenie: Pon Mar 01, 2010 4:22 pm

Re: neuroborelioza ?

Postprzez wojtekkk » Czw Mar 18, 2010 10:27 pm

witaj,
im szybciej dotrze do Ciebie, że boreliozy czasem nie da się wyleczyć w miesiąc lub dwa tym lepiej dla Ciebie, potrzebujesz konsultacji ze specjalistą leczącym wg ILADS, ja nie widzę innej metody...
moja przygoda z boreliozą trwała bardzo długo, po "przeleczeniu" czułem się może chwilkę lepiej ale później wszystko wracało x2, dopiero internsywna antybiotykoterapia przyniosła pożądany skutek
wojtekkk

Dołączenie: Sob Mar 06, 2010 1:47 pm

Re: neuroborelioza ?

Postprzez admin » Pią Mar 19, 2010 10:11 pm

niestety to co napisał kolega jest prawdą, objawy=borelioza :roll:
sa przeciez pacjenci seronegatywni a oni zawsze maja badania ujemne tak ze nie należy się nimi tak strasznie kierować
admin
Administrator

Dołączenie: Śro Paź 21, 2009 8:37 am

Powróć do Przedstaw się

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości