Borelioza czy nie?

Ugryzł mnie kleszcz, co dalej?

Borelioza czy nie?

Postprzez maraaa » Pon Sty 25, 2010 5:18 pm

Witam,
Jakiś czas temu ugryzł mnie kleszcz, nie wystąpił rumień ale od tego czasu moje samopoczucie się tylko pogarsza, czy to może być borelioza?
Lekarze twierdzą, że to przemęczenie itp itd, co o tym myślicie?
Z góry dzięki za odpowiedź.
maraaa

Dołączenie: Pon Sty 25, 2010 5:17 pm

Re: Borelioza czy nie?

Postprzez admin » Sob Sty 30, 2010 9:10 am

Historia podobna do innych, brak rumienia wcale nie swiadczy o braku boreliozy. Niestety ten bardzo charakterystyczny objaw pojawia się może u 50% zarażonych tak więc jego brak nie może być wyznacznikiem boreliozy...
Dla mnie pogorszenie samopoczucia jest boreliozą, rób badania i przy pozytywnych szukaj lekarza, zreszta z objawami po ugryzieniu ja już bym go szukał bo nie ma na co czekać...
admin
Administrator

Dołączenie: Śro Paź 21, 2009 8:37 am

Re: Borelioza czy nie?

Postprzez mariner » Sob Sty 30, 2010 9:11 am

admin napisał(a):Historia podobna do innych, brak rumienia wcale nie swiadczy o braku boreliozy. Niestety ten bardzo charakterystyczny objaw pojawia się może u 50% zarażonych tak więc jego brak nie może być wyznacznikiem boreliozy...
Dla mnie pogorszenie samopoczucia jest boreliozą, rób badania i przy pozytywnych szukaj lekarza, zreszta z objawami po ugryzieniu ja już bym go szukał bo nie ma na co czekać...

swiete slowa, objawy po ugryzieniu to bardzo bardzo prawdopodobna borelioza wiec nie ma na co czekać, czas jest w tym momencie Twoim wrogiem
mariner

Dołączenie: Nie Lis 01, 2009 8:56 pm

Powróć do Dla początkujących

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości