Witam wszystkich

Jakie badania warto wykonać przed podjęciem leczenia Boreliozy

Witam wszystkich

Postautor: SILVER » czw wrz 29, 2011 7:12 pm

Moje pytania czy img 86/igg120 świadczą na 100% o boreliozie.Czy ktoś miał problemy z nerwicą w okresie choroby pozdrawiam
SILVER

Re: Witam wszystkich

Postautor: iwonabar » czw wrz 29, 2011 9:00 pm

Witaj Silver,
z tego co sobie poczytałam o przeciwciałach wiem, że wynik w klasie IGM świadczy o świeżym zachorowaniu a w klasie IGG o przechorowanym, starym stanie. Zdaje się, że ktoś wyjaśniał komuś że same wyniki jeszcze nic nie mówią. Powinny być objawy. Jesli nie masz objawów to nie masz co się martwić.Poczytaj co sympatyczni koledzy wyjaśniają.
Pozdrawiam
iwonabar

Postautor: sub » pt wrz 30, 2011 9:32 am

masz jakies objawy jak samopoczucie?
sub

Postautor: SILVER » ndz paź 02, 2011 1:38 pm

Słabo się czuje napady ciepła ,stany lekowe styki mi chodzą kłucie w klatce piersiowej.Stawy mnie czasami bolą,dziwne jest to ,że jak wezmę parę dni antybiotyk wszystko ustaje.Wcześniej miałem bóle głowy silne osłabienie spadek temperatury ciała itd.
SILVER

Postautor: kier » ndz paź 02, 2011 2:36 pm

Domyślam się,że robiłeś test ELISA, podaj wartości graniczne z testu.
Przy testach ELISA b.często zachodzą reakcje krzyżowe, jednakże przy wysokich wartościach przeciwciał można z dużym prawdopodobieństwem mówić o boreliozie, tym bardziej w połączeniu z objawami. Możesz dla potwierdzenia zrobić test Western blot, jeżeli wyjdzie dodatni, to borelioza pewna.
Wiele objawów nerwicy pokrywa się z boreliozą, dlatego często lekarze diagnozują nerwicę nie zgłębiając zagadnień boreliozy.
Wydaje mi się, że przy małym nasileniu objawów mógłbyś dość szybko wyleczyć borelkę, ale upewnij się czy aby to na pewno ona Cię gnębi.
kier

Postautor: SILVER » ndz paź 02, 2011 7:29 pm

Moje wyniki leża w szpitalu );Dziwne jest to ,że po wzięciu antybiotyku te objawy ustają
zwłaszcza nerwica
SILVER

Postautor: kier » pn paź 03, 2011 4:13 pm

Ze szpitala powinieneś dostać odpis.
Jakie antybiotyki brałeś ?
kier

Wróć do Diagnostyka