Moja znajoma pisze pracę magisterską na mikrobiologii i temat jest związany z bakteriamii i przeciwciałami na nie. Poszukuje ona do badań surowicy osób które posiadają przeciwciała w klasie IgG. Wynagrodzenie za próbkę surowicy wynosi 20 zł. Jeśli ktoś z państwa byłby zainteresowany to proszę o kontakt. Chodzi o Kraków. Po wcześniejszym umówieniu się mogę spotkać się z kimś z państwa w miejscu pobierania krwi. Może to być dokonywane przy okazji jakiś rutynowych badań. Wszystko jest anonimowe i nie są potrzebne żadne państwa dane. Konieczne jest tylko potwierdzenie posiadania przeciwciał w danej klasie(wcześniejszy wynik..)
sławomir
PS o materiały do pisania prac magisterskich jest bardzo ciężko a w szczególności w tej kwestii dlatego znajoma poprosiła mnie o pomoc i działamy na dwa fronty. Gdy przestanie to być aktualne ( pewnie koło wiosny) zamieszczę takowe ogłoszenie.
PS2 Wchodzą w grę także osoby z poza krakowa tylko musiały by wysłać odwirowaną surowice,(na tzw lodzie) kurierem i jesteśmy w stanie tylko pokryć tylko koszt przesyłki kuriera(około 30 zł) a osoba taka musiała by zadowolić się faktem wsparcia Nauki Polskiej