proszę o radę i pomoc

Ugryzł mnie kleszcz, co dalej?

Re: proszę o radę i pomoc

Postautor: rudi » sob gru 31, 2011 1:44 am

I znów mi zeszło zanim zebrałam się na odp. Kier, miałam TSH przy okazji innych badań i wynik jak najbardziej w normie- 4,566 (norma 0,350- 4,940). Nie brałam też tarczycy pod uwagę ze względu na wykluczające się objawy: z jednej strony utrzymująca się tachykardia sugerująca nadczynność, z drugiej apatia, przybieranie na wadze itp. typowe dla niedoczynności. Ale wracając do meritum- zrobiłam Holtera i chciałam zarejestrować się po wynik i tu niespodziewanka, pierwszy wolny termin 05 CZERWCA 2012 (sic!). Nie wiadomo śmiać się czy płakać... I jaki jest niby sens się ubezpieczać? Ale to już temat na odrębną dyskusję. Cóż, trzeba będzie znów prywatnie. Tymczasem dziś znów dręczyłam rodzinnego (btw biedny facet, chyba ma mnie dość, bo konsekwentnie "nie chcę" mu wyzdrowieć), bo- a jakże- znów mam ponad 38,00 st, gardło takie, że ledwo mówię, nie wspominając o przełykaniu, suchotniczy kaszel i inne tego tupu atrakcje :((( Ledwo zipię, więc kolejny antybiotyk, tym razem Cipronex 500 mg 2x dziennie na 10 dni + wymaz z gardła. Jak nie pomoże- następne skierowanie do szpitala (ciekawe po co? przecież znów stwierdzą, że zdrowa jestem jak koń).
P.S. Kier, widzę że na Ciebie zawsze można tu liczyć. Dzięki! :)
rudi

Postautor: rudi » sob gru 31, 2011 1:56 am

I jeszcze jedna ważna sprawa. Kochani! W Nowym Roku życzę Wam przede wszystkim ZDROWIA! A także:
- kompetentnych, życzliwych lekarzy :)
- optymizmu i wiary w walce z chorobą :)
- solidnego wsparcia ze strony bliskich :)
- samych skutecznych terapii i refundowanych leków :)
GŁOWY DO GÓRY! Przecież w końcu musi być lepiej!
rudi

Postautor: kier » ndz sty 01, 2012 3:33 pm

Witam.
Optymizm potrzebny jest nam wszystkim w tej paskudnej chorobie.
Pozdr.
Pozdr.
kier

Poprzednia

Wróć do Dla początkujących