skuteczne leczenie boreliozy

Leki, lekarze oraz metody leczenia

skuteczne leczenie boreliozy

Postprzez Irasia » Pią Kwi 09, 2010 7:25 pm

Boreliozę leczę się już 5-ty miesiąc i wygląda że skutecznie. Mam wlewy z biotraksonu, łykam azitrox i citropex. Czuję sie naprawdę fantastycznie , no może trochę osłabiona ale ponoć po zakończeniu leczenia będzie lepiej. Niestety nie wiem tylko kiedy będzie koniec leczenia ale mam nadzieję, że już bliżej niż dalej. Czy może ktoś potrzebuje Azitrox i tinidazolum, W tym miesiącu nie muszę ich brać a niestety już wcześniej je kupiłam. Odstąpię 9 opakowań Azitroxu 500mg po 17 zł i opakowań Tinidazolum po 1,20 z. Odbiór w Warszawie lub pocztą. Pozdrawiam wszystkich z boreliozą i życzę cierpliwości w leczeniu. (gpei@poczta.fm) :D
Irasia

Dołączenie: Pią Kwi 09, 2010 7:08 pm

Re: skuteczne leczenie boreliozy

Postprzez admin » Pią Kwi 09, 2010 9:11 pm

Witaj,
Można wiedzieć gdzie się leczysz?
admin
Administrator

Dołączenie: Śro Paź 21, 2009 8:37 am

Postprzez Irasia » Sob Kwi 10, 2010 1:52 pm

Witam
Leczę się w Bielsku Białej i tymczasem jestem bardzo zadowolona, a jeśli chcesz coś więcej wiedzieć to napisz do mnie na mojego maila czyli: gpei@poczta.fm.
Irasia

Postprzez Irasia » Sob Kwi 10, 2010 2:05 pm

i jeszcze dodam, że leczę się metodą ILADS. Pozdrawiam
Irasia

Postprzez Irasia » Sob Sty 29, 2011 8:52 am

Huraaa. Kończę leczenie i jak narazie czuję się znakomicie. Mam nadzieję, że objawy już nie wrócą, Życzę wszystkim cierpliwości, wytrwałożci i wiary to, że można się wyleczyć. Pozdrawiam wszystkich i ewentualnie służe radą
Irasia

Postprzez Frytus » Śro Lis 09, 2011 8:44 am

Witam!
Jestem nowy na forum. Po wielu latach chodzenia do lekarzy różnych specjalności w końcu jestem zdiagnozowany. Mam neuroboreliozę. Leczę się według ILADS. Jestem na antybiotykach 3 miesiąc, aktualnie na zestawie: unidox 2x200mg i co drugi dzień Tinidazol 1x 1500mg. Od kilku dni mam zdecydowanie gorsze samopoczucie oraz podwójne widzenie. I właśnie tym podwójnym widzeniem najbardziej się martwię. Badanie okulistyczne żadnych zmian nie wykazało. Już sam nie wiem co robić? Mam pytanie, jak myślicie czy to jest efekt uboczny antybiotyków, jakaś inna choroba czy po prostu herx.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i porady.

Pozdrawiam.
Frytus

Dołączenie: Śro Lis 09, 2011 7:51 am

Postprzez kier » Śro Lis 09, 2011 1:50 pm

Na każdego antybiotyki działają inaczej, unidoks i tynidazol przekraczają barierę krew-mózg, możliwe, że któryś Ci miesza w ukł. nerwowym. Jednorazowa dawka 1500mg tynidazolu to dużo. Może spróbuj w porozumieniu z lekarzem brać 2x500 przez 3 dni i przerwa 3 dni.
Pozdr.
kier

Dołączenie: Pon Gru 06, 2010 7:56 pm

Postprzez Frytus » Śro Lis 09, 2011 2:07 pm

Kier, dzięki za podpowiedz.
Widać mój lekarz bardzo agresywnie podszedł do tematu;)
W zasadzie to już z nim o tym rozmawiałem. Lekarz sugeruje, ze to herx, ale nigdzie na forach nie znalazłem by takie zaburzenia ktoś miał.
Mówił, że to może trwać nawet i dwa tygodnie:/
Sam nie wiem co robić, bo te podwójne widzenie strasznie utrudnia mi życie.
Frytus

Dołączenie: Śro Lis 09, 2011 7:51 am

Postprzez kier » Śro Lis 09, 2011 6:36 pm

Spróbuj wit. B6, 2x 50mg, jest zalecana podczas brania tynidazolu, pomocny może być też kwas alfa-liponowy.
Mysle, że lekarz wie co robi.
Pozdr.
Pozdr.
kier

Dołączenie: Pon Gru 06, 2010 7:56 pm

Postprzez Irasia » Śro Lis 09, 2011 7:36 pm

A czy przeciwdziałasz grzybicy? Bo z tego co wiem podwójne widzenie może być też jej objawem.
Irasia

Następna

Powróć do Leczenie Boreliozy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości