Wątek Marcina

Jesteś nowy? Tu możesz się przywitać

Re: Wątek Marcina

Postautor: kier » pn lut 06, 2012 6:30 pm

Niestety, borelka nie odpuszcza, co 2-3 tygodnie mam pogorszenia, nie chce mi się wtedy żyć.
kier

Postautor: Marcin.S. » wt lut 07, 2012 8:45 am

Wierze i wiem jak to jest.. Mam nadzieje ze bardzo szybko poczujesz sie lepiej..
Pozdrawiam
Marcin
Marcin.S.

Postautor: kier » śr lut 08, 2012 10:19 am

Bierzesz już abx ?
kier

Postautor: Marcin.S. » śr lut 08, 2012 2:50 pm

Nie, wciaz sie czaje.. Wczoraj juz mialem je w dloni ale jak przeczytalem ulotke do mnie odrzucilo.. Nie moge sie do nich przekonac, mam jakas blokade, tym bardziej ze swoje juz lyknalem z mizernym skutkiem..
Pozdrawiam
Marcin
Marcin.S.

Postautor: Marcin.S. » wt lut 28, 2012 10:03 am

Witam.
Mam pytanie, czy problemy zoladkowo jelitowe moga miec zwiazek z borelioza lub innymi chorobami przenoszonymi przez kleszcza?
Dodam ze robilem usg jamy brzusznej i gastroskopie, proby watrobowe jak i trzustke rowniez oststnio przebadane , badania nie wykazaly zmian. A mimo to wciaz mam problemy z zoladkiem lub jelitami, caly czas czuje dyskonfort, pobolewanie i dosc czesto miewam biegunki. Bylem tez u gastrologa, jakies dwa tygodnie temu, ale stwierdzil ze nie widzi tu nic niepokojacego, dostalem controloc, debudir i duspatalin na odbudowe flory w jelitach i na tym sie skonczylo. Te leki troche zlagodzily objawy, ale wciaz nie jest tak jak byc powinno.

Pozdrawiam.
Marcin
Pozdrawiam
Marcin
Marcin.S.

Postautor: sub » wt lut 28, 2012 3:53 pm

moze zaatakowala cie grzybica przy abx to czesto spotykane problemy przestrzegales diety?
sub

Postautor: rycerz » wt lut 28, 2012 8:39 pm

Sprawdź też przeciwciała na Yersinia enterocollitica.
Wpisz kod: KIQ663 aby otrzymać od 5 do 8% zniżki na piewrszy zakup w sklepie z ziołami www.iherb.com
Awatar użytkownika
rycerz

Postautor: kier » wt lut 28, 2012 8:39 pm

W chorobach infekcyjnych często występują bóle brzucha, zanim dowiedziałem się, że mam boreliozę, zdiagnozowali mi IBS - zespół jelita drażliwego, może to być też bartonella, jersinioza, czasami chlamydie daja takie objawy. Jeżeli nie bierzesz abx, to raczej nie masz grzybicy, ale kto wie.
kier

Postautor: Marcin.S. » śr lut 29, 2012 10:39 am

Witajcie.
Własnie dlatego mam opory przed braniem tych antybiotyków, moje problemy z kiszkami zaczely sie przy pierwszej kuracji abaxami, dokladnie po Azitroxie tak mnie zaczelo meczyc i tak mam praktycznie do dzisiaj. Po dwoch pierwszych pigulach juz czulem sie fatalnie, ale myslalem sobie ze musze je wybrac do konca bo chce byc zdrowy.
Winie za to mojego pierwszego lekarza, gdyz nie powiedzial mi nic o diecie, nawet slowa na ten temat. Jadlem doslownie wszystko, lacznie z batonami, ciastkami i innymi zakazanymi produktami bo bylem zielony a zaufalem lekarzowi.
Po zmianie lekarza, poprawiło mi sie na miesiac po flukozanolu i nystetynie, lekarz stwierdzil ze mam grzybice. Po tej kuracji zrobilem badanie kału w kierunku grzybów, pasozytów i bakterii - wszystko w normie.
Teraz kolejne leki od gastrologa ktore tez niewiele zminily, nie wiem co mi dolega dlatego pytam czy byc moze to jakas koninfekcja czy byc moze jeszcze cos innego. Wciaz mi cos dokucza a nie wiem co.
w tej chwili gdybym zaczal znow brac abaxy w tych ilosciach ktore mam przepisane to jestem pewien ze moj uklad pokarmowy stanalby w poprzek po 3dniach, tak mi sie wydaje.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin.S.

Postautor: Zdretwialy » śr lut 29, 2012 2:50 pm

Z tego co wiem borelioza może zaatakować dosłownie każdy narząd i wywołać multum objawów i dolegliwości. Skoro miałeś pozytywny wynik w klasie WB, to raczej jesteś zarażony i jeśli nie bierzesz antybiotyków, to możliwe, że nawet sama Borellia atakuje Twój układ pokarmowy, nie koniecznie musisz mieć jakieś koinfekcje, choć badania na pewno warto zrobić. Tym bardziej, że miałeś robione badania z dziedziny gastrologii i były one w normie. Oczywiście to tylko moje skromne zdanie, zrobisz jak postanowisz.
Pisałeś, że zainteresował Cię mój wątek - czytaj, odświeżyłem go :)
pzdr.
Zdretwialy

PoprzedniaNastępna

Wróć do Przedstaw się