Witam! Proszę o pomoc - dieta grzybica!

Jesteś nowy? Tu możesz się przywitać

Witam! Proszę o pomoc - dieta grzybica!

Postautor: Marlena » pn lip 05, 2010 11:12 am

Witam!
w ubiegłym tygodniu potwierdzono u mnie boreliozę. Niestety nie mogę zacząć jej leczyć bo jestem dodatkowo zagrzybiona. Bardzo proszę o wskazanie strony, książki albo przesłanie prawidłowej diety, która pozowoli mi pozbyć się tego grzyba bo chcę jak najszybciej zacząć leczyć boreliozę. W internecie jest wiele bardzo różniących się od siebie zaleceć więc już troszkę zwątpiłam, która jest właściwa.
Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam
Mena
Marlena

Re: Witam! Proszę o pomoc - dieta grzybica!

Postautor: wojtekkk » wt lip 06, 2010 9:42 am

hej, robiłaś jakieś badanie na tą grzybicę?
co to za grzyb?
co do diety to trzeba odstawić wszystko co słodkie(owoce też), białe pieczywo i wszystko w czym są drożdże.
można zjadać chlebek razowy na zakwasie, brązowy ryż, większość warzyw tak że nei jest źle ale jeśli faktycznie masz grzybice to trzeba ją leczyć również farmakologicznie np fluconazlem, który działa również na boreliozę tak że dwie pieczenie na jednym ogniu.
wojtekkk

Postautor: Marlena » śr lip 07, 2010 9:50 am

Witam ponownie,
dziękuję za odpowiedż. Tak, robiłam badania Candida Albicans. Na razie odstawiłam wszystko co słodkie, białą mąkę, drożdze i mięso. Nie wiem jak jest z nabiałem bo jedni twierdzą, że tak i inni że należy odstawić. Albo też co z innymi prduktami takimi jak np. masło. Czekam teraz na książkę odnośnie grzybicy więc mam nadzieję, że wkrótce rozwieje moje wątpliwości.
Pozdrawiam
Marlena
Marlena

Postautor: ania9 » śr lip 07, 2010 2:02 pm

ja tam masło wcinałam
z nabiałem podobno jest tak, że trzeba na sobie przetestować, mi nic nie było więc jadłam do woli a oprócz tego proboityki suplementy i jeśli grzybica jest potwierdzona fluconazle ale o tym niech zdecyduje lekarz
ania9

Wróć do Przedstaw się