Prośba o radę - leki

Ugryzł mnie kleszcz, co dalej?

Prośba o radę - leki

Postprzez Marlena » Śro Lip 07, 2010 8:57 am

Witam,
jestem przed antybiotykoterapią - leczenie długoterminowe. Bardzo Was proszę o poradę dotyczącą leków tzn.
a) jakie Waszym zdaniem powinnam wybrać probiotyki (czyli które zawierają najwięcej szczepów bakterii)?
b) czy znacie może produkt PARAPROTEX? Czy wg Waszej wiedzy jest on znacznie lepszy od Candida Clear? Jego cena jest diametralnie wyższa od Candida Clear a ja nie mogę znależć info w inetrnecie o ich różnicach?
c) Czy znacie może tanią aptekę internetową lub też w W-wie, gdzie mogłabym kupić tańsze leki np: IMMUNOCAL, LITOZIN, Beta-Glukan i inne.
d) Czy znacie w W-wie przychodnię, która ma w miarę tanie opłaty za badania krwi (alat,aspat, kreatynina, morfologia)
?
Z góry bardzo dziękuję
Marlena
Marlena

Dołączenie: Pon Lip 05, 2010 10:04 am

Re: Prośba o radę - leki

Postprzez mariner » Śro Lip 07, 2010 10:22 am

jeśli chodzi o probiotyki to ja bez wątpienia primadophilus optima jednak produkt ten nie jest dostępny w polsce, trzeba go zakupić w USA ale da się to zrobić w parę chwil, paczka dotrze do 2 tygodni tak że jeśli chcesz mogę napisać jak to zrobić
z polskich łykałem probacti i lactiv up
candida clear na mnie nie działała, nie zauważałem pozytywnej różnicy dlatego wolałem zainwestować w probiotyki
zakupy robiłem w internetowej aptece doz.pl mają pełno oddziałów gdzie można odebrać leki po wcześniejszym zamówieniu tak że nie ma problemu-sprawdź na stronie ceny, czasem są zdecydowanie niższe niż w aptekach normalnie

na temat przychodni się nie wypowiem bo nie jestem z warszawy;)
mariner

Dołączenie: Nie Lis 01, 2009 8:56 pm

Postprzez Marlena » Śro Lip 07, 2010 12:47 pm

Dziękuję za odpowiedż i namiary na aptekę :-) Bardzo chętnie skorzystam z namiarów na probiotyk OPTIMA. Jeśli możesz to proszę prześlij mi wszelkie dane.
Mam jeszcze jedno pytanko - czy orientujesz się czy jest jakakolwiek szansa na refundację tych leków i anybiotyków (choć w małym stopniu)?
Pozdrawiam
Marlena
Marlena

Postprzez ania9 » Śro Lip 07, 2010 1:05 pm

jeśli chodzi o probiotyki to nie ma szans na refundacje bo te leki są na 100% a jeśli masz na myśli antybiotyki to zależy, na początku mojego leczenia przepisywał mi je na refundacje lekarz rodzinny ale po kilku miesiącach się zbuntował niestety i trzeba było płacić 100%:(
co do optimy to niech kolega odpowie bo ja nie wiem a też chętnie poczytam:)
ania9

Dołączenie: Śro Paź 21, 2009 3:15 pm

Postprzez maria » Śro Lip 07, 2010 1:07 pm

tez chetnie poczytam o tym jak zamawiac optime wiec zadne privy tylko na forum pisac:D
maria

Dołączenie: Śro Lut 03, 2010 1:38 pm

Postprzez mariner » Czw Lip 08, 2010 7:38 pm

kurcze no ale to nei jest czarna magia
szukamy sobie sklepu, który oferuje najtańszą cene, ja kiedyś zamawiałem np tu
http://www.vitacost.com/Natures-Way-Pri ... lus-Optima

Następnie trzeba poszukać czy sklep wysyła do polski, jeśli tak to jesteśmy w domu. Rejestrujemy się i płacimy kartą a paczka za dwa tygodnie dotrze do naszych drzwi.
Jeśli sklep nie wysyła do polski a tak niestety robi większość to korzystamy z usługi tej firmy:
http://www.shiptu.com/

Działa to tak, że podajemy ich adres w zamówieniu, sklep wysyła to do nich(bardzo często wysyłka jest gratis). Po otrzymaniu paczki ta firma przesyła ją do nas i sprawa jest zamknięta, czekamy na paczuche. Ot cała magia;))
mariner

Dołączenie: Nie Lis 01, 2009 8:56 pm

Postprzez Marlena » Pon Lip 12, 2010 10:30 am

Bardzo dziękuję za namiary :-)
Marlena

Powróć do Dla początkujących

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości