Najlepszy probioty?

Wszystko o wspomagaczach w trakcie leczenia

Najlepszy probioty?

Postautor: ania9 » sob lis 14, 2009 8:03 pm

Witam,
Powiedzcie mi proszę jakie probiotyki są najskuteczniejsze?
Z tego co wiem to te w miękkich kapsułkach nie są zbyt dobre.
ania9

Re: Najlepszy probioty?

Postautor: mariner » ndz lis 15, 2009 11:25 am

najlepszy jest probiotyk z usa - optima, o ile mnie pamięć nie myli posiada 35 mln bakterii, z tych dostępnych na naszym rynku to probacti4 lykalem
mariner

Postautor: admin » sob sty 09, 2010 9:22 pm

ostatnio wyszło kilka nowych pozycji jeśli chodzi o probiotyki, co prawda nie pamiętam dokładnie nazw ale zapytajcie w aptece to pani coś podsunie pewnie:)
admin
Administrator

Postautor: helenka » pt mar 30, 2012 6:54 am

Bardzo dobrym probiotykiem dopochwowym ,który ostatnio pojawił się na rynku jest invag.Używam jestem zadowolona z jego działania
helenka

Postautor: kier » pn kwie 02, 2012 7:17 am

Najlepszym probiotykiem jest OPTIMA, bezsprzecznie.
Ja jednak używam polski AMBIO, ma 4mld bakterii w jednej kapsułce i jest o wiele tańszy, lecz posiada tylko 4 szczepy najwazniejszych bakterii, uzupełniam to enterolem lubi innymi mającymi 9 szczepów.
kier

Postautor: betka1234 » pn kwie 02, 2012 5:30 pm

a co tojest za probiotyk invag? ,jak działa?kiedy się go stosuje?
betka1234

Postautor: rycerz » pn kwie 02, 2012 6:10 pm

Tak jak ktoś napisał, najlepszy i najdroższy Optima, z tańszych polskich polecam:
Fisioflor (7 szczepów, 10mld bakterii na kapsułkę)
Biopron 9
Multilac (choć ostatnio znacznie podrożał, kiedyś kupowałem za 8 zł)
Wpisz kod: KIQ663 aby otrzymać od 5 do 8% zniżki na piewrszy zakup w sklepie z ziołami www.iherb.com
Awatar użytkownika
rycerz

Postautor: helenka » pn kwie 02, 2012 8:27 pm

betka1234 pisze:a co tojest za probiotyk invag? ,jak działa?kiedy się go stosuje?

InVag to nowoczesny probiotyk stosowany w celu przywrócenia lub uzupełnienia niedoboru flory bakteryjnej pochwy oraz utrzymania właściwego pH pochwy.
Utrzymuje równowagę mikrobiologiczną w obrębie układu moczowo - płciowego i zapobiega rozwojowi zakaże. Stosuje się u kobiet w celu przywrócenia lub uzupełnienia flory bakteryjnej pochwy i utrzymania właściwego pH pochwy. Produkt zalecany jest wspomagająco w leczeniu różnego rodzaju infekcji pochwy, w zapobieganiu infekcjom układu moczowo-płciowego oraz do stosowania profilaktycznie we wszelkich sytuacjach, w których dochodzi do zaburzenia równowagi flory pochwy.
Lek stosowany jest dopochwowo - 1 kapsułka na noc przez tydzień. Kapsułkę należy umieścić głęboko w pochwie zachowując zasady higieny osobistej.
helenka

Postautor: rycerz » pn kwie 02, 2012 9:40 pm

Odpowiednik w.w. z trochę innymi szczepami to Lactovaginal - już od dawna dostępny w aptekach
Wpisz kod: KIQ663 aby otrzymać od 5 do 8% zniżki na piewrszy zakup w sklepie z ziołami www.iherb.com
Awatar użytkownika
rycerz

Postautor: MagRoz » pn kwie 02, 2012 9:48 pm

a OPTIME jak zdobywacie? mozna gdzies w sklepach internetowych nabyc, czy trzeba sie pofatygowac i zrobic sobie wycieczke do USA? albo pilnie znalezc tam znajomego? ;)
MagRoz

Następna

Wróć do Witaminy, suplementy i probiotyki