igg i igm spadlo do normy,potem znowy podwyzszone help

Leki, lekarze oraz metody leczenia

igg i igm spadlo do normy,potem znowy podwyzszone help

Postautor: tchorzyk » ndz mar 28, 2010 2:11 pm

Czy to mozliwe ze po leczeniu antybiotykami IGG spadlo do normy, IGM spadlo z 250 na 39 a po roku znowu pojawilo sie IGG podwyzszone na 29 a IGM wzroslo do 99?Co to oznacza?Myslalam ze jestem juz wyleczona a tu taki incydent,pani lekarz powiedziala ze musze polozyc sie do szpitala..
tchorzyk

Re: igg i igm spadlo do normy,potem znowy podwyzszone help

Postautor: wojtekkk » ndz mar 28, 2010 6:39 pm

Gdzie sie leczysz?
Czy masz jakieś objawy?
To elisa czy western blot?
wojtekkk

Postautor: tchorzyk » śr kwie 07, 2010 11:31 am

Był to test Elisa.Lecze się w W przychochodni zakaźnej na ul. Staszica w Lublinie.Lekarz proponowal mi zostac w szpitalu na kroplówki ale teraz mi nie pasuje.Objawy to:mdlenie rąk i nóg,szarpiące bóle w stawach przemieszczające sie ale krótkotrwałe i caly czas drga mi nerw w prawym oku.Ciekawa jestem czy moge z tym pochodzic czy z odwlekaniem szpitala moge jeszcze poczekac.Wczesniej bylam leczona antybiotykami w domu bo mialam jeszcze wyzsze przeciwciala.
tchorzyk

Postautor: wojtekkk » czw kwie 08, 2010 8:03 am

Po pierwsze elisa nie jest badaniem wiarygodnym ale to nieważne bo masz typowe dla boreliozy objawy.
Leczenie standardowe skoro raz nie pomogło to raczej Ci nie pomorze... Proponuje wizytę u lekarza leczącego zgodnie z ILADS(jest ich w kraju kilku) oraz rozpoczęcie skutecznego leczenia, im wcześniej to zrobisz tym lepiej dla Ciebie.
wojtekkk

Postautor: Irasia » sob sty 29, 2011 10:21 am

nie wiem czy leczysz się już ale ja również polecam tę metodę. Ja się leczyłam i tymczasem czuję się znakomicie.
pozdrawiam i życzę trafnych decyzji
Irasia

Postautor: Baśka65 » pt lut 11, 2011 1:41 am

Moja lekarka w rok po przeleczeniu boreliozy robiła w szpitalu dodatkowe badania, które miały dać odpowiedź, czy to nawrót choroby, czy obraz "lustrzany" tego, co już było. Też miałam znacznie podwyższone igm. Po zastosowaniu innych badań okazało się, że jestem chora (do przeleczenia).
Baśka65

Postautor: Irasia » czw mar 17, 2011 11:39 pm

Niestety jeśli będziesz leczyła sie standardowo to tak będzie. Ja leczę się metodą ILADS. Czuję sie znakomicie ale jeszcze biorę leki. Moje leczenie przebiega książkowo i myśle, że najpóźniej za 2 lub 3 miesiące skończę.
Pozdrawiam i życzę trafnych decyzji
gpei@poczta.fm
Irasia

Wróć do Leczenie Boreliozy