przez Gerti » Pon Kwi 11, 2011 9:49 am
Witam,
Mam chyba co najmneij 50% objawów boleriozy:najważniejszez nich to: arytmie komorową, problemy z głebokim oddechem, bóle kaltki piersiowej, tachykardię, bóle kości i stawów kolan,nadgarstkow, palcow u rąk, bóle kregośłupa, łopatki- zwłaszcza przy oddychaniu, osłabienie rąk, wrażenie pogorszenia wzroku, pogorszenie pamięci(ale nadal dobra).
Przeszlam wiele badań- rezonans kręgoślupa, rtg pluc, echo serca, holter ekg, usg brzucha, morfologia, elektorlity i wiele wiele innych.wszystkie poza holterem wychodzą prawidłowo.
Lekarzemóią nerwica, a mnie jakoś trudnow to uwierzyć. OB- 2, CRP także w niskiej normie.Poczatki moich objawów zaczeły się w ciązy.Urodzilam zdrowego, duzego syna.
Rok temu miała testy na boleriozę - oto wyniki:
Elisa:
P-ciała p/Borrelia IgM 29,8 AU/ml
ujemny <18 wątpliwy 18 - 22 dodatni >=22
P-ciała p/Borrelia IgG < 5,0 AU/ml
ujemny <10 wątpliwy 10 - 15 dodatni >=15
Western Blot:
P-ciała p/Borrelia IgM, Western-blot ujemny Testowane są prążki: VIsE, p83, p39 (BmpA), p31 (OspA), p30, p25 (OspC), p21, p19, p17.
VIsE o
P83 o
P39, BmpA o
P31, OspA (+)
P30 o
P25, OspC o
P21 o
P19 o
P17 o
Lekarz odrzucil wobec wyników WB diagnozę Bolerioza....ale może się jednak pomylil?Może to postać przewlekła?
Co jeszcze mogę zbadać.Czy możelekarz miał rację i musze szukać gdzie inadziej?
Bardzo proszę o pomoc- problemy z sercem i oddechem wykańczają:( mnie już psychicznie.
Z góry dziękuję.
Gabrysia