Reaktywacja?

Jesteś nowy? Tu możesz się przywitać

Reaktywacja?

Postautor: AgnieszkaK » czw sty 13, 2011 9:15 am

Witam. Przygodę z boreliozą zaczęłam równo rok temu, kiedy u mojego 10 letniego dziś syna wykryto metodą Elisa przeciwciała zarówna w klasie IgG i IgM. Leczony był miesiąc Duomoxem. Ustąpiły niemal wszystkie objawy. Po pół roku od leczenia badanie Westrn Blotem wykazały wynik ujemny który miał potwierdzić brak czynnego zakażenia. Diagnoza: wyleczony - kontrola za pół roku. Właśnie minęło pół roku i wyniki są złe. Ponownie przeciwciała w obu klasach. Dodam, że w ubiegłym roku nie było ukąszenia. Czy to możliwe że bakterie były tylko "uśpione"? Proszę o namiary do dobrych specjalistów, nie ma znaczenia z jakiej części Polski.
Ps. Bardziej interesują mnie lekarze leczący metodą ILADS...
Fajne to forum, tylko szkoda że tak mało osób tu jest...
AgnieszkaK

Re: Reaktywacja?

Postautor: AgnieszkaK » pt sty 28, 2011 10:27 am

Szkoda że Pan dr Wielkoszyński nie leczy dzieci...
AgnieszkaK

Postautor: Baśka65 » pt lut 11, 2011 12:34 am

W moim przypadku przeleczano boreliozę kilka razy. Moja lekarka robiła dodatkowe badania, które miały stwierdzić, czy choroba na pewno postępuje, czy to tylko "obraz odbity" tego co już miałam. Okazałam się przypadkiem do analizy studentów Akademii Medycznej. Przeleczono mnie znowu - spokój na 1,5 roku. Znowu kleszcz, odczyn zapalny, 3 miesiące nasilających się objawów choroby... Za pierwszym razem choroba była w utajeniu ok. 10 lat. Ruszyła w czasie ciąży i po cesarskim cięciu.
Baśka65

Postautor: kier » pt lut 25, 2011 9:29 pm

Jeśli możesz napisz jakimi lekami byłaś leczona.
Pozdr.
kier

Wróć do Przedstaw się