Ukąszony

Leki, lekarze oraz metody leczenia

Ukąszony

Postautor: marcus72 » pn cze 06, 2011 11:00 am

Witam! Moja sytuacja wygląda następująco: 28.05.2011r. złapałem kleszcza najprawdowpodobniej podczas koszenia trawy. umiejscowił się skurkowany w dośc specyficznym miejscu, bo w kroczu w pachwinie. Rumienia nie było tylko lekkie zgrubienie po wyciągnięciu kleszcza, dzisiaj mamy 6.06.11. a tu temperatura od 37 do 39,5 ból gardła ból stawów kolanowych i nadgarstków, i trochę bólu mięśni. Czy to może byc początek boreliozy czy też zwykła angina, gdyż dzień wcześniej wypiłem dobrze schłodzone piwo. Teraz biorę antybiotyk Clacid w płynie,a co mnie czeka to nie wiem.
Prosze o rade.
marcus72

Re: Ukąszony

Postautor: Anna56 » czw cze 16, 2011 6:42 pm

Nie ma co panikować,myślę,ze najlepiej będzie jeśli wybierzesz całą dawkę antybiotyku.Jeżeli dolegliwości nie ustana to wtedy zacznij rozważać przebadanie sie pod kątem Boreliozy.Wiadomo,jakieś ryzyko w Twoim przypadku istnieje,ale grunt to nie dać sie zwariować:) Napisz ,proszę jak potoczyła sie Twoja sprawa,jestem dobrej mysli i stawiam na ta anginę:)Pozdrawiam
Anna56

Wróć do Leczenie Boreliozy