Western Blot

Jakie badania warto wykonać przed podjęciem leczenia Boreliozy

Re: Western Blot

Postautor: mateusz8721 » czw sie 11, 2011 1:31 pm

Witam mam pytanko minanowicie robiłem test WB w lutym jego parametry to

antygen Vlse igg +
igg 17+
igg19+
igg21+
igg25+
igg30+
igg31-
igg39+
igg83+/-

po tym lekarz stwierdził ze musze być leczony zaczełm od lutego brac antybiotyki skonczyłem w maju nastepny test zrobiłem w lipcu a prezentuje sie tak
Antygen vlse +
17+
19+
21+/-
25+/-
30+
31+
39+
83-
lekar zmi powiedizął że jestem wyleczony ze kuracja odniosła skutek i juz wiecej nie trzeba brac leków objawy które miałem wtedy wróciły jest gorzej mówiłem mu o tym mówi że to nie od boreliozy i nie wiem poradzcie czy zasięgnac rady u innego lekarza?
mateusz8721

Re: Western Blot

Postautor: kier » pt sie 12, 2011 10:54 am

Borelioza, a zwłaszcza późna jest praktycznie nieuleczalna.Można zaleczyć na tyle dobrze, że nie ma objawów lub są znikome.Jest bardzo dużo osób z wysokimi mianami przeciwciał i osoby te nie mają one żadnych objawów. W takim wypadku trzeba monitorować objawy i najlepiej stosować środki poprawiające system immunologiczny.
Pamiętaj, że lekarz nie jest Bogiem, może się pomylić, dodrze jest skonsultować się z innym lekarzem, a przede wszystkim dużo czytać na temat choroby oraz co zażywać aby poprawiać stan zdrowia. Dobry lekarz leczy objawy a nie wyniki !!!
Pozdr.
kier

Poprzednia

Wróć do Diagnostyka