Witam jestem nowy

Jesteś nowy? Tu możesz się przywitać

Witam jestem nowy

Postautor: Kamil » pt paź 29, 2010 8:59 pm

Witam wszystkich, liczę na wasze rady i doświadczenie.
W Maju 2010r coś mnie ugryzło, krostka jak po komarze( dodam, że kleszcza nie widziałem). Tydzień później pojawił się rumień wielkości dłoni, lekarz rodzinny wystawił diagnozę: "...Kleszcz, Borelioza..." Kontakt ze specjalistą chorób zakaźnych w Lublinie, Leczenie przez miesiąc antybiotykiem Duomax. Niedawno (tj. 19.10.2010r) wykonałem badanie na obecność przeciwciał Wyniki:
IgM: Wynik dodatni >22 U/ml. Mój wynik w surowicy >200.0 U/ml
IgG: wyszedł mi ujemny >5.7 U/ml
Zmartwiony wynikami postanowiłem skontaktować się ze specjalistą w Lublinie, który przepisał mi antybiotyk.
Zadzwoniłem przedstawiłem swoje wyniki, po czym SPECJALISTA zadał mi pytanie czy występują u mnie jakieś objawy Boreliozy.
Odpowiedziałem, że nie (sam nie wiem jakie objawy mogą wystąpić,zresztą czuje się normalnie). Nie uwierzycie co usłyszałem...

CYTAT:
"... to dobrze bo cyferek nie leczymy, leczymy objawy ..."

Tak wygląda moja historia. Sam nie wiem co mam z tym fantem dalej robić. Zostawić to niech się samo wyjaśni, czy szukać jakiegoś specjalisty.
Moze znacie jakiegoś dobrego specjalistę w okolicach Chełma, Zamościa czy Lublina.

Pozdrawiam i z góry dziękuje.
Kamil

Re: Witam jestem nowy

Postautor: anibaxe » sob paź 30, 2010 5:34 pm

Witajcie jestem nowa, bolerioza nie dotyczy mnie tylko mojego dziecka.
Mojego 11 synka ugryzł kleszcz po 2 tygodniach na rączce wyszedł okropny rumień, dostał antybiotyk na 6 dni o przedłużonym uwalnianiu. wyniki igm 49 a igg 5. Proszę poradźcie co dalej jestem z nim zapisana do poroadni zakaźnej w Dziekanowie Leśnym dopiero w lutym. Proszę podpowiedzcie może znacie jakiegoś lekarza dobrego w okolicach Warszawy. Z góry dziękuję i życzę wszystkim zdrowia.
anibaxe

Re: Witam jestem nowy

Postautor: Baśka65 » pt lut 11, 2011 1:24 am

Notuj sobie wszystkie objawy, które obserwujesz. Z typowych i nietypowych objawów boreliozy można napisać książkę sporych rozmiarów. Boreliozę najczęściej leczy się antybiotykami w okresie 21 dni od ukąszenia.
Baśka65

Wróć do Przedstaw się