Witam na forum

Jesteś nowy? Tu możesz się przywitać

Re: Witam na forum

Postautor: kier » śr lis 09, 2011 7:32 pm

Witam.
Leczenie boreliozy wymaga czasu i niestety pieniędzy. Oprócz antybiotyków zalecane są odpowiednie probiotyki, witaminy, minerały, suplementy i odpowiednia dieta. To wszystko sporo kosztuje. Wydaje mi się, że pomoc finansowa byłaby wskazana z twojej strony.
Pozdr.
kier

Postautor: maniek8855 » czw lis 10, 2011 2:26 pm

Witam
Opisze swój problem w małym skrócie.

Latem byłem na rybach był to sierpień 2009r. Na ręku zauważyłem niewielkiego kleszcza, który niestety zdążył się juz wbić, ale go wyjąłem palcem, o kleszczu zapomniałem na jakieś 2 misiące w sumie mozna powiedzieć,ze nawet do chwili obecnej. Póżniej jakieś 3 tygodnie od momentu wbicia się kleszcza miałem nie miły wypadek, dosć solidnie przydzwoniłem głową o belkę w domu przy sprzątaniu ,od tego momentu miałem dziwne uczcucie drętwienia głowy w tylnej części głowy, cięzko mi to opisać, dodatkowo dochodziło takie mrowienie, pomyślałem,ze od uderzenia poszedłem do neurologa, a byłem u kilku w końcu zrobiłem ptywatnie tomografie, ale wyszło w porządku,jedynie niewielka torbiel pajęczynówki, która kmogłem mieć od urodzenia, jeden z lekarzy u których byłem powiedział,ze takie mrowienie drętwienie głowy moze byc od kręgosłupa wiec zrobiłem rezonans ale wyszło wszystko w porządku. Objaw drętwienia głowa utrzymywał sie około 3 misiecy, dodatkowo dołączyły stan lękowy i uczcucia osłabienia, kolejne podejrzenie nerwica, dostałem jakieś leki ale w końcu nic nie pomagało i sie zbuntowałem i zaprzestałem brania, dretwienie trwało od września 2009 dołączyły stan lekowe, uczcucie odizolowania od otoczenia, wyłączenie się, cięzko mi to określić, ale okropne uczcucie,jak robiłem zakupy w większym markecie to sie zastanawiałem co ja tu robię. Póżniej olałem sperawe, wmawiałem sobie,ze to na tle nerwowym, drętwienie głowy po około 6miesiacach ustąpiło, pozostały nieliczne stan lękowe, i czasami szumienie w uszach ale to najrzadszy objaw. Ale w zamian pojawiła się biegunka,ze rano pierwsze co robiłem to szybka wizyta w toalecie, ogólnie po za biegunką i bólami brzucha było lepiej.Następnie pojawiło się kołatanie serca i skoki cisnienia, tak minął rok 2010 w sumie już było lepiej ale wsyztskie opisane objawy pojawiały się ale nie były tak częste jak na samym początku, w sumei zdążyłem sie przyzwyczaić. Rok 2011 mijał pod znakiem skoków cisnienia, bólów w klatce piersiowej i rzadko ale również stanów lękowych i odizolowania, ogólnie były dni,że nie powininem prowadzić samochodu, czułem się jak pijany. Póżniej nastpił przełom biegunki odeszły, ogólnie czuyłem się dobrze, dobre samopoczucie trwało około 2miesięcy. Postanowiłem zrobic plombę w dziurawym w zębie (wrzesień-pażdziernik 2011), bo miałem opuchnięty policzek i brałem augmentin, dentysta spaprał robotę, poszedłem do innej dentystki dostałem lek dalacin c po którym nabawiłem sie zapalenia jelita, brałem metronidazol, który nie pomógł (czułem sie cały czas dobrze poza bólem brzucha, poantybiotykowym), następnie jakieś zioła, którę biorę do tej pory i bólów brzucha i biegunek nie mam. Ale niestety od jakiegoś tygodnia powróciły takie objawy:
-drętwienie głowy głownie na środku i z tyłu i uczcucie mrowienia
-zmęczenie (wcześniej też miałem ten objaw)
-dezorintacja, zagubienie, odizolowanie
-kłopoty z szybkim zapamiętywaniem, moze bardziej z konecntracją
-lęki, rzadko ale też się zdarza
-ile bym nie spał ciagle jestem zmęczony
-osłabienie wzroku jak spojerzę na zyrandol potrzebuję dobre 5min nim mroczki ustapią
-kołatanie serca i skoki ciśnienia

Przedwczoraj zacząłem na nowo rozpatrywać wszystkie możliwosci, co mi tak na prawdę jest, nigdy nie miałem problemów ze zdrowiem, zacząłem czytać i wiele osób posiadających takie objawy cierpi na boleriozę, od razu przypomniał mi sie ten kleszcz i skojarzyłem,ze pierwsze objawy pojaiwły się po około 30dniach od momentu ukaszenia,nerwice wykluczam bo próbowałem ja leczyć ale objawy szcególnie drętwienia głowy nie bardzo pasowały Pani psycholog u której byłem i w sumie nie cierpiałem na problem psychiczne. Jedyne co mnie martwi to brak zrozumienia ludzi, każdy mysli,ze sobie coś wymyślam,że jestem zdrowy,że wydaje mi sie,ze mam tysiące chorób itd. Dziś miałem pobraną krew i za tydzień możźe dowiem się cos więcej, proszę Was o pomoc, rady sugestie czy wyzej wymienione objawy wskazuja na bolerioze, szczególnie to drętwienie głowy, uczcucie takiego napięcia mięśni na głowie?

pozdrawiam Wszystkich
maniek8855

Postautor: kier » pt lis 11, 2011 4:24 pm

Opisane przez Ciebie problemy ma wiele osób z boreliozą. Musisz to jednak potwierdzić testami, najlepiej jak zrobisz western blota w klasie IgM i IgG w jakimś sprawdzonym laboratorium. Im szybciej wdrożysz leczenie tym lepiej.
kier

Postautor: rav23 » pn sty 16, 2012 9:12 pm

Witam wszystkich. Jestem leśnikiem i boleriozę mam od kilku lat. Hę to brzmi jak wyznanie akoholika na spotkaniu AA ;)
rav23

Postautor: kier » wt sty 17, 2012 8:01 pm

Jeżeli jesteś leśnikiem, to powinieneś wiedzieć, że choroba nazywa się borelioza. Ty pewno chorujesz na b o l e r i o z ę.
kier

Postautor: ryszard » sob lut 18, 2012 4:35 pm

Witam na forum mam na imię Ryszard 25 stycznia w tym roku zrobiłem badanie na borelioze igG wyszło dodatnie 27,5 zalecają jeszcze zrobienie badanie inną metodą np.Westem-Blot.Mam pytanie jak skutecznie się leczyć .
ryszard

Postautor: ryszard » sob lut 18, 2012 4:47 pm

Kończyłem szkołę Leśną nigdy nie pracowałem w tym zawodzie ,już od ponad kilku lat moje samopoczucie ,stan zdrowia stopniowo się pogarsza pomyślałem że zrobiłem sobie na borelioze no i bingo ciągle jestem zmęczony nie mogę spać, bóle głowy ,karku ,w uszach mi dzwoni nie mogę się skupić jestem nerwowy masakra jeśli chodzi o pogryzienie przez kleszcze to byłem wielokrotnie nie przywiązywałem do tego wagi.Jestem z Wrocławia mam pytanie czy ktoś wie gdzie można skutecznie się leczyć.
ryszard

Postautor: kier » sob lut 18, 2012 5:19 pm

Witam.
Przejrzy forum, gdzieś są namiary na lekarzy.
Jak nic nie znajdziesz wejdź na stronę http://www.borelioza.org./mapa.htm
są tam namiary na punkty konsultacyjne.
kier

Postautor: ryszard » sob lut 18, 2012 7:20 pm

OK .zobaczymy co da się w tym temacie załatwić .pozdrawiam
ryszard

Postautor: amysek » pt mar 30, 2012 1:56 pm

Witam wszystjich ;-)

---
amysek